HUURKOOP

Voor zeeverkennersgroepen die niet de financiële middelen hebben om een of meerdere nieuwe Lelievletten aan te schaffen biedt Scoutingvlet speciale mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld een oplossing zijn voor groepen die met waterwerk willen starten of net een grote uitgave hebben  moeten doen  aan het gebouw, wachtschip of ander belangrijk materiaal. Afhankelijk van het aantal, de uitvoering (casco of complete vlet) en de beschikbare financiële ruimte bieden wij een huurkoopregeling aan zodat in een vooraf afgesproken periode (tussen de 1 en maximaal 5 jaar)  de vlet of vletten volledig eigendom worden van de groep. Op deze manier wordt het al mogelijk om in een compleet nieuwe Scoutingvlet, of Scoutingsleper te varen voor een lage prijs per maand.

Neem voor de mogelijkheden voor jullie groep contact met ons op. Voorwaarde om aanspraak te kunnen maken op de Scoutingvlet huur-koopregeling is dat jouw vereniging lid is van Scouting Nederland.

FONDSENWERVING

Het aanschaffen van een nieuwe Lelievlet is vaak een flinke investering. Door als scoutinggroep diverse regionale en nationale fondsen te benaderen kan je vaak een groot gedeelte van de aanschaf bekostigen met deze giften. Om deze partijen op een makkelijke manier te benaderen hebben wij een aantal hulpmiddelen ontwikkeld waarmee je een goed verhaal kan aanleveren voor het verzoek om een bijdrage.

OFFERTE

Om het bestuur van de groep of mogelijke fondsen een goed overzicht te geven van de Lelievlet die jullie mogelijk willen gaan aanschaffen kan je via onze handige offerte tool in de webshop zelf een offerte samenstellen.

Heb je specifieke wensen of een speciale bestelling, mail of stuur ons dan een berichtje en wij maken dan een aangepaste offerte voor je.

BOUWBEGELEIDING

Het bouwen van een Lelievlet met een bouwpakket van Scoutingvlet is bij uitstek geschikt als leerproject of groepsactiviteit. Het bouwpakket is met basis gereedschap te bouwen in een relatief kort tijdsbestek waarbij toch veel facetten van de professionele staal- en scheepsbouw aan bod komen. Een greep uit de leerdoelen die behaald kunnen worden tijdens de bouw zijn:

  • Projectplanning en voorbereiding
  • Tekening lezen en werken met maat toleranties
  • Materiaalkeuze
  • Lassen in alle posities
  • Werken met spanning in materiaal/constructie

Scoutingvlet biedt speciaal voor opleiders binnen ROC’s, VMBO, leer/werk projecten andere scholing instanties begeleidingen bij de voorbereiding en uitvoering van de bouw.

Neem contact met ons voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

SCOUTINGSLEPER

Een robuuste ScoutingVlet kan natuurlijk op eigen kracht overal komen. Soms is een beetje hulp om op de leukste plekjes te komen best wel makkelijk en daarom bouwen en leveren wij ook diverse ScoutingSleper modellen. 

Net als onze Lelievlet zijn de ScoutingSleper modellen specifiek ontwikkeld voor zeeverkenners, doordacht gebouwd vanuit eigen ervaring en voor intensief gebruik. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.